Om projektet

Serier mot rasism är ett antologiprojekt som har startats som en direkt reaktion på valresultatet. Fördomar födda ur inskränkthet och rädsla är alltför vanliga i vårt land och situationen blir knappast bättre av att Sverigedemokraterna har fått mandat i riksdagen.

Syftet med projektet är att slå en tuschfläckig näve i bordet och med serier som medium säga att det inte ska få vara så, att rasism inte under någon omständighet eller förklädnad är acceptabel. Det har sagts förut och det måste sägas igen för att främlingsfientligheten inte ska få ett rumsrent ansikte. Serier mot rasism handlar om vikten av att ryta ifrån, av att envist fortsätta att stärka de värderingar om allas lika värde som rasismen ständigt nöter på.
Om du vill vara med i projektet ska du skicka in dina serier till seriermotrasism(a)gmail.com senast 12/12. De ska vara scannade i tiff-format med 1200 dpi upplösning om det är svartvitt och 600 dpi om det är gråskala. Serierna ska vara på svenska och mellan 1-10 sidor långa. Det går bra att skicka in fler än ett bidrag. Redaktionen väljer i efterhand vilka serier som publiceras i antologin. Vi välkomnar alla till att bidra oavsett tidigare erfarenhet!

Antologin kommer ut under början av 2011. All vinst från försäljning går till nätverket Ingen människa är illegal.

4 kommentarer:

 1. O - O

  Det här är genialt!
  Inget mindre än genialt...!

  Jag ska hojta och tjoa på alla jag känner (även dem jag inte tror ritar serier egentligen, men de kan ju alltid ge oss hejarop och pengar) om dethär projektet!

  Bravo!!
  //Lotta

  SvaraRadera
 2. *sågar bort ett "m" ur meddelandet, eftersom jag är väldigt anal när det kommer till svenska språket. Borsta bort bokstavsflisor.*

  SvaraRadera
 3. Tack Lotta, du är minst sagt välkommen ombord!!

  Håll förresten gärna utkik efter Efter Arbetet nu på fredag!

  Henri

  SvaraRadera